Friese tegel Pompeblêd

Samen met it Erfskip bracht ik een nieuwe Friese tegel uit: Pompeblêden yn de sleat.

“Uren kan ik kijken naar de sloten, de schaatsenrijders dansen over het water en spelen samen met de pompeblêden in de sloot een betoverend spel.” (Oege)

Verhalen verteld door oorspronkelijke Friezen, vertaalt naar ontwerpen die gebruikt worden als patronen in deze Workumer tegels. Wat Fryslân betekent voor hen, hun beleving als ze aan Fryslân denken. Dat kan een beeld zijn, maar ook een geur of een smaak.

Elk verhaal wordt uitgewerkt op een tableau van 4 tegels waarbij de  traditionele kerfsnee techniek op een moderne manier samenkomt met het traditionele kleurrijke schilderwerk. Kerfsnee aardewerk is een techniek waarbij in zachte klei gesneden wordt, waarin geometrische vormen worden verwerkt.  Deze methode is ontzettend arbeidsintensief en het duurt lang om het echt onder de knie te krijgen.

De kerfsneetechniek in combinatie met de verhalen zijn de inspiratiebron voor de tegelontwerpen van Simone. Ze verzamelt de verhalen, maakt de ontwerpen en stelt het boekje samen, waarin de verhalen met bijbehorende portretten staan.

design: Studio Simone Vermaning
serie: pompeblêden yn de sleat
van: tegel met grafische illustratie

concept: geïnspireerd op Workumer aardewerk

Momenteel verkrijgbaar bij:
Te bestellen via de website van It Erfskip of via email: karin@iterfskip.nl

Winkelprijs:
per tegel € 22,50