HG Multifunctionele Ruimte

Kunstacademie Minerva Heeft recentelijk een tweede vestiging geopend in het voormalige Groninger Museum aan de Praediniussingel. Samen met Lena van der Wal, is Studio Simone Vermaning gevraagd om een ontwerp te maken voor de Multifunctionele Ruimte. Dit is een publieke ruimte, de entreehal, de etalage en het visite kaartje van de Academie.

Ons atelier concept is opgebouwd uit de functies, die in een atelier aanwezig zijn: functionaliteit, inspireren, samenkomen, afzonderen en exposeren.

Het atelier gevoel wordt vormgegeven aan de hand van: textuur, kleur, contrast en multifunctionaliteit. De functies en vormgeving vormen samen een divers pallet, dat uitnodigt tot interactie tussen kunst en student.

Het door Studio Simone Vermaning samengestelde kleurpalet is gebaseerd op de door Alessandro Mendini geselecteerde kleuren, voor het Groninger Museum. Het kleurensysteem bestaat uit 24 kleuren, die zijn uitgekozen op hun kracht om kunst te versterken en alle kleuren zijn met elkaar te combineren. Met dit kleurgebruik wordt de link gelegd tussen het voormalige Groninger Museum en de kunst die binnen Minerva wordt gecreƫerd.

Omdat de toekomst aan verandering onderhevig is, creƫerden wij een pallet aan meubilair en kleuren, dat eenvoudig uitwisselbaar is. De vormentaal vormt een eenheid, hierdoor is er geen vaste opstelling noodzakelijk. Het atelier concept nodigt uit tot interactie en is de drager van de afdeling Praedinius: een portfolio van het gemaakte werk en een blik in het dagelijkse leven op de Kunstacademie.