De IJssel

In opdracht van IJsselID en in samenwerking met Studio Tjeerd Veenhoven hebben we een herbarium uitgebracht van de IJssel. De planten en bloemen in dit boek komen uit de IJsselvallei en zijn op ambachtelijke en geheel duurzame wijze vereeuwigd. Vezels, planten en bloemen uit de IJsselvallei zijn verzameld en samengebracht in dit boek.

In het dichtbebouwde Nederland is ogenschijnlijk geen ongerepte natuur en lijkt veel om ons heen door mensenhanden gevormd. Niets is minder waar. Langs de oevers van de IJssel gaat de natuur haar gang en komen we een grote variatie aan flora tegen; van alledaags tot exoot. Vierentwintig van deze planten zijn opgenomen in dit herbarium, en vereeuwigd dankzij een bijzondere ecologische conserveringstechniek. Geclassificeerd en benoemd kunt u dit herbarium als naslagwerk bewaren of versturen in de vorm van ansichtkaarten. “De IJssel” is een beperkte uitgave en ieder herbarium boek is uniek. In de komende jaren kunt u meer uitgaven verwachten over de IJssel en andere bijzondere natuurgebieden in Nederland.