Wishful Doing Foundation

De Wishful Doing Foundation waarvan ik de voorzitter ben ondersteunt praktische initiatieven binnen de thema’s natuur, wetenschap, educatie en maatschappij. Naast deze thema’s is het uitgangspunt van de stichting dat de projecten een creatief, innovatief of ambachtelijk karakter moeten hebben. De stichting wil graag een concreet resultaat mogelijk maken. Wij geloven niet in wensdenken en ondersteunen daarom het DOEN.

De Wishful Doing Foundation is opgericht om de doelstellingen van Studio Tjeerd Veenhoven te kunnen verwezenlijken vanuit een non-profit uitgangspunt. Studio Tjeerd Veenhoven bestaat reeds 15 jaar en is zeer ervaren in het succesvol opstarten van sociale en duurzame projecten. De studio heeft projecten geïnitieerd in Nicaragua, Equador, Zuid Afrika en India waar Palmleather het belangrijkste project is. Tjeerd Veenhoven won daarvoor de aanmoedigingsprijs van de New Material Award en de door AgentschapNL uitgeschreven prijsvraag Green Design Competition 2012. Ook werd hij met het Palmleather project #60 in de MKB Innovatie Top100 en werd in 2015 AlgaeFabrics één van de vijf winnende concepten van de Global Change Award 2015 geïnitieerd door H&M Foundation.