Expositie We gaan het meemaken in bibliotheek Leens

Samen met de partners en bezoekers hebben we vrijdagmiddag de expositie rondom We gaan het meemaken geopend! Het was een zeer geslaagde middag met leuke gesprekken en ontmoetingen. We waren erg blij met de enthousiaste woorden van burgemeester Koos Wiersma.

De expositie is te zien in de bibliotheek van Leens tot 30 september. Je kunt er zien, voelen (en ruiken) wat de ontwerpers hebben gedaan met het lokale materiaal.

Melle Koot heeft plantenbakjes gemaakt van zeewier, Simone Larabi toont haar experimententen met hennep en chitine om mooie wandkleden te maken, Paul Bloemers laat zien hoe hij van koolzaad stengel plaatmateriaal heeft gemaakt en Volop heeft de regio en haar schatten ontdekt en heeft verrassende ontwerpen gemaakt van klei, schelpen en steen.

Daarnaast zie je het ‘Huis van de toekomst’, gemaakt door scholieren van het Hogeland College. Je kunt een rapport lezen over leefbaarheid van studenten van de Hanze Hogeschool. En Stefan Kruis heeft voor ons een mooi beeldverhaal gemaakt over Ilse en Gijs, twee kinderen uit de regio die ontdekken hoe je lokaal kunt maken.