Expo We gaan het meemaken in Provinciehuis

Dinsdag 16 januari 2018 vond de opening plaats van de tentoonstelling ‘We gaan het meemaken’ in het provinciehuis. De tentoonstelling was onderdeel van het project ‘We gaan het meemaken‘ en werd geopend door gedeputeerde Nienke Homan.

Provincie Groningen
De provincie Groningen ondersteunt het project financieel en Nienke Homan vertelde dat ze blij was met de presentatie: ‘Het is een voorbeeld van de waarde die de provincie Groningen kan toevoegen aan een project. Ook toont het dat er kansen liggen voor een duurzame, lokale productieketen’.

Rondleiding Eileen Blackmore
Na de opening was het woord aan Eileen Blackmore (House of Design), zij lichtte het project toe en leidde de bezoekers rond door de tentoonstelling. De rondleiding begon bij de strip waar kinderen vertelden waarom zij – als ze later groot zijn – graag in de regio willen blijven wonen en werken, en de strip liet ook zien wat de Maakplaats hierin kan betekenen. Daarna volgde het materiaalonderzoek van de ontwerpers, met een persoonlijke toelichting.

Maakplaats
Frank Zijlstra, werkzaam bij de provincie Groningen, vertelde vervolgens dat hij House of Design benaderde met de vraag of zij van lokaal materiaal een oplaadbankje, een ‘STOPcontact’ kon maken. Een goed voorbeeld van een vraag waarmee je bij de Maakplaats terecht kan!

Groninger souvenirs?
Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om vragen te stellen over het project aan de betrokken ontwerpers en het House of Design-team. Of het al mogelijk was om een test te doen in een ruimte met de akoestische panelen van Simone Vermaning? En of we Groninger souvenirs hebben? Nee, meestal nemen we Groninger koek mee als ‘souvenir’. ‘Het zou mooi zijn als House of Design met iets bijzonders zou komen!’

Trots
De tentoonstelling en de gesprekken die tijdens de opening hebben plaatsgevonden hebben de medewerkers van de provincie een goed beeld gegeven van het project ‘We gaan het meemaken’ en het belang hiervan voor de provincie. Ze waren trots dat de provincie er aan heeft bijgedragen en willen in de toekomst graag partner blijven.